Op zoek naar het koelste plekje

De voorjaarsfietstocht door de mooie Balkan is alweer even voorbij. Pas als het fotoalbum gemaakt is en de website bijgewerkt mogen we van onszelf ‘officieel’ met de voorbereidingen voor de najaarstocht aan de slag. En dat wordt zo langzamerhand ook wel tijd gezien de fietsplannen die we dit jaar hebben. Voor de liefhebbers eerst een laatste blik op de Balkan:

Terugblik: zes landen in twaalf minuten

 

De Stan’s

Wat doen we dit najaar? Half augustus vertrekken we voor een mooie tocht door vier landen in Centraal Azië. We starten in Almaty in Kazachstan en fietsen daarna nog door Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan. In dat laatste land stappen we in de stad Tashkent weer op het vliegtuig naar huis. Onze route volgt een deel van de eeuwenoude Zijderoute Het wordt vast weer een mooie reis met zowel prachtige natuur als eeuwenoude cultuur. Natuurlijk houden we ook nu weer ons blog bij.

 

Van Almaty (Kazachstan) naar Tashkent (Oezbekistan), met een paar omwegen….

Koele plekjes

Om nog even de spulletjes te testen fietsten we vorige week een rondje door het oosten van Noord-Brabant. Onze buren schudden hun wijze hoofden en zeiden: “Jullie weten toch er dat er een hittegolf aankomt? Het wordt gruwelijk heet! Misschien wel  daarom kozen we het heetste stukje van Nederland uit. We waren erbij toen het hitterecord werd gebroken!

We fietsten een mooie rondje door het Brabantse land en omdat het inderdaad gruwelijk heet werd planden we onze route zorgvuldig over beschaduwde wegen. En dan bij voorkeur het soort weggetjes waarlangs de boeren met enorme waterkanonnen hun oververhitte maisplantjes aan het afkoelen waren. Dan ben je blij met een heel lokaal buitje….

 

 

We stopten regelmatig en langdurig bij musea, ijssalons, in lommerrijke parken en winkelden langdurig in de ijzig gekoelde vestigingen van Albert Heijn en Jumbo in  de regio. Het koele hoogtepunt was het Odapark, een beeldenpark aan de rand van Venray. Terwijl  het asfalt smolt vonden wij daar het allerkoelste plekje van Nederland. Dit marmeren beeld was bij 40 graden precies wat we nodig hadden!.

Venray, Odapark: de afgelopen week zonder twijfel het koelste plekje van Nederland

Vanaf half augustus ontvangen de abonnees op dit blog weer geregeld een reisupdate met verhalen, foto’s en videoclips…

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.