De laatste voorbereidingen

Als ervaren fietsreizigers dachten we alles wel in huis te hebben voor welke reis dan ook. Maar dit jaar gaat dat niet op. Normaal reizen we in één klimaatzone: je neemt of de dikke óf de dunne slaapzak mee, de dikke trui óf de korte broek, afhankelijk van je bestemming. Maar deze keer reizen we door drie klimaatzones. In Argentinië beginnen we in de jungle tussen de tropische vlinders en toekans, fietsen dan door Paraguay letterlijk naar grote hoogte in de Andes, en eindigen weer in Argentinië in een mediterraan klimaat tussen de wijnstokken. Eigenlijk moeten de dikke en de dunne slaapzak mee. Maar dat past allemaal niet in de fietstassen. En dus hebben we toch weer wat nieuwe spullen moeten kopen, zodat we met laagjes kunnen werken.
Die nieuwe uitrusting, en onze nieuwe fietsen, hebben we uitgeprobeerd tijdens een paar dagen fietsen en kamperen in Nederland.

Mijn gerepareerde regenjack (een muis had er tijdens de vorige kampeertocht gaatjes in geknabbeld) bleek na een halve dag regen nog steeds waterdicht. Zelfs de superlichtgewicht donsjackjes (waarin we er uitzien als Michelinmannetjes) konden ‘s avonds voor de tent bij nachttemperaturen van 8 graden worden getest.

Nu hier en daar nog wat aanpassen, huis opruimen, en dan…….op naar Argentinië!
Zin om een beetje mee te reizen? Als je nog niet geabonneerd bent op ons blog kun je je hier inschrijven

 

Comments are closed.